Slik forbedrer du brukeropplevelsen og SEO på nettsiden

Og holder deg relevant for brukere og søkemotorer

by Bli synlig på nett
0 comment
Spread the love

I dagens digitale verden er en nettside ofte bedriftens ansikt utad. Det er det første stedet mange potensielle kunder går for å lære om bedriften og deres produkter eller tjenester. Derfor er det viktig å forbedre brukeroppleveslen på nettsiden med jevne mellomrom.

En av de viktigste faktorene for en vellykket nettside er å holde den ryddig og oppdatert. Dette betyr å fjerne innhold som ikke lenger er relevant, skrive om store deler av nettsiden hvis det er nødvendig, og jevnlig oppdatere artikler med aktuell informasjon.

Del innholdet i 5 kategorier og jobb systematisk for å rydde på nettsiden.

1. Behold allerede optimaliserte artikler

Hvis du har en oversikt over når artiklene ble skrevet og når de ble oppdatert sist så kan du ut i fra denne listen se hvilke artikler du skal la være å gjøre noe med. Du skal heller ikke optimalisere artiklene som gjør det bra, med mindre informasjonen i disse er utdatert. Må du gjøre endringer behold URLen og søkeordene.

2. Slå sammen artiklene

Noen ganger kan du ha flere artikler på nettstedet som dekker samme emne eller tema. Dette kan føre til at både brukere blir forvirret og ikke vet hvilken side de skal besøke for å finne relevant informasjon og at søkemotorer rangerer sidene dine lavere fordi det er vanskelig å avgjøre hvilken side som er mest relevant.

Hvis du har flere artikler som dekker samme tema, kan du vurdere å slå dem sammen til en stor artikkel. Når du slår sammen artiklene, må du passe på at du ikke mister verdifull informasjon eller lenker som kan påvirke trafikken til nettstedet. Lag en oversikt over alle inngående lenker til artiklene du vurderer å slå sammen og ta en stilling til om det er verdt å gjøre endringer. Er det verdt det kan du be de som har gitt deg ekstern lenke til å lenke til den nye artikkelen.

Sørg også for å inkludere alle de viktigste poengene fra de originale artiklene i den nye.

Tips: Les om hvordan du kan gruppere innholdet for å få flere kunder

3. Skriv om artikler

Noen ganger kan du ha artikler som fortsatt er relevante, men som trenger en større overhaling eller oppdatering. Dette kan være fordi informasjonen er utdatert, eller fordi det er behov for å legge til mer detaljert informasjon eller analyser. I slike tilfeller kan du vurdere å skrive om artikkelen helt fra bunnen av. Den nye og mer relevant informasjonen kan hjelpe å rangere høyere på Google og tiltrekke flere potensielle kunder.

Hvis nettsiden din ikke gir det ønskede resultatet, kan det være på tide å vurdere større endringer. Dette kan innebære å skrive om hele nettsiden eller deler av den for å bedre kommunisere budskapet ditt til brukerne.

Andre grunner til å vurdere å skrive om artikler er:

  • Endret målgruppe
  • Endret produkt
  • Endret tema
Forbedre brukeropplevelsen og seo på nettsiden

4. Slett artikler

En annen strategi for å rydde opp på nettsiden din er å slette innhold som ikke lenger gir verdi. Dette kan være artikler som er utdaterte eller som ikke lenger er relevante for målgruppen din. Å slette innhold kan også hjelpe deg med å øke hastigheten på nettsiden din, da det vil være mindre data som må lastes inn. Hvis du sletter innhold, er det viktig at du tar vare på eventuelle eksterne lenker som peker til det slettede innholdet. Du kan legge til en omdirigering til en annen relevant side på nettsiden din for å sørge for at besøkende ikke ender opp på en 404-feilside.

Å slette irrelevante og utdaterte artikler kan hjelpe deg med SEO ved å fjerne duplisert eller gammelt innhold som ikke lenger er relevant. Det kan også forbedre brukeropplevelsen ved å gi leserne en renere og mer relevant nettside å navigere på.

5. Oppdater artikler

Selv om store endringer kan være nødvendige fra tid til annen, er det også viktig å huske på å oppdatere nettsiden jevnlig med små endringer. Dette kan være alt fra å legge til nye produkter eller tjenester, til å oppdatere bilder eller tekst på eksisterende sider, og ikke minst åpningstider og kontaktinormasjon.

Oppdateringer kan bidra til å holde nettsiden din relevant for brukere og kan også hjelpe deg med å holde deg øverst i søkemotorresultatene. I tillegg kan det hjelpe deg med å engasjere brukerne dine og oppmuntre dem til å besøke nettsiden.


Spread the love

You may also like

Leave a Comment