Hva er eviggrønt innhold og hvordan kan det gi deg fordeler

by Bli synlig på nett
0 comment
Spread the love

Hvordan kan eviggrønt innhold hjelpe SEO

Eviglevende eller evergreen innhold er artikler som er uavhengig av sesonger og tid. Dette er innhold som er like aktuell sommer som vinter, ferie som hverdag.

Noen artikler og produkter i en nettbutikk er veldig sesong-baserte. For eks. solkrem og bikini selges relativt lite på høsten og vinteren i motsetning til sommer.

Hva er eviggrønt innhold

Eviggrønt innhold kan “leve” for evig fordi det er universelt. Avhengig av hvilken bransje du er i kan eviggrønt innhold lages som lister, tips, steg-for-steg, produktomtaler og video. Det er allikevel selve tema i innlegget som avgjør om innholdet er eviggrønt eller ikke. Men innhold av type “instruksjoner” pleier å leve lenger enn andre formater.

Hvordan gjøre artikkelen eviggrønn

Har du en artikkel der du forklarer en fremgangsmåte til for eksempel hvordan lære barn å lese, kan du formatere artikkelen som en guide med steg-for-steg prosess. Du kan også lag een artikkel der du svarer på de 10 mest stilte spørsmål i din bransje. Det kan være hvordan velge et publiseringsverktøy, hvordan starte en nettbutikk, hva er SEO, 10 mageøvelser for strammere mage og mye annet som er helt uavhengig av time og space, som de sier på engelsk.

  • Bruk språk som ikke binder artikkelen til tid. For eks. Ikke skriv “Dette gjelder i dag..”
  • Vær så detaljert som mulig i din guide, steg-for-steg, oppskrift, liste eller det formatet du vil lage artikkelen i
  • Skriv for nybegynnere. Det er som regel de som ønsker en innføring, oversikt og steg-for-steg
  • Skriv med enkle ord og få faguttrykk. Se over

Trafikk til sesongbaserte innlegg vil variere med sesongen

Hvordan finne eviggrønne artikler

De fleste som har en nettsiden har flere kategorier. For reisebloggere som skriver om ett sted kan det for eks. være steder å spise, dagsturer eller overnattingssteder. Her vil du finne eller kunne skrive minst en artikkel som er like aktuell sommer som vinter. Du kan gå på en restaurant uansett når på året det er, uansett om du har ferie eller ikke. Tiden her er irrelevant.

Hvordan eviggrønt innhold kan hjelpe SEO

Eviggrønt innhold vil gi deg mer stabil trafikk gjennom hele året fordi tema er ikke avhengig av sesong. Finn gode søkeord som du vet folk bruker for å søke på dette tema. Utfordringen med eviggrønt innhold kan være at mange i din nisje har allerede skrevet om det. Så du må være kreativ og finne ny vri på søkeord du skal bruke.

Resten av nettsiden din må også være SEO-optimalisert og jo flere artikler du har som allerede får trafikk jo lettere det blir å få eviggrønt innhold høyt opp på Google.

Når du lager evergreen artikkel ha den godt synlig på nettsiden din. Har du en sidebar legg den der. Du kan også legge den i headeren for at den skal være det første nye folk ser når de kommer til nettsiden. Har du en FB-gruppe kan du feste den øverst slik at medlemmene ser den med en gang de melder seg inn i gruppa. Og ikke glem å få følgere på e-postlisten fra denne artikkelen slik at du kan vise enda mer av din ekspertise rett i deres innboks.


Spread the love

You may also like

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Les mer