Slik tjener du penger med nettsiden

by Bli synlig på nett
0 comment
Spread the love

Vil du tjene penger med nettsiden din må du vite hva du skal gjøre og hvordan. Den største feilen mange begår er å fokusere på en ting. Men du skal fokusere på 3 ting samtidig hvis du vil tjene penger med nettsiden.

  • Øke trafikk
  • Effektiv konvertering
  • Øke trafikken og generere inntekter til det nivået du ønsker uten å jobbe rompa av deg

Jeg skal forklare hva som skjer hvis du fokuserer kun på en av disse delene.

Øke trafikk til nettsiden

Er all trafikk bra trafikk hvis du vil tjene penger med nettsiden? Du tenker at “ja, er det ikke det da?”. At jo flere som kommer inn på nettsiden jo flere kan kjøpe ting av deg. Du jobber hardt for å øke trafikken eller antall følgere på sosiale medier, men du tjener minimum, om noe i det hele tatt.

starte en blogg, tjene penger på blogg, norsk blogger, blogg, tjene penger på nett

Hvorfor skjer dette? Fordi du ikke trenger hvilken som helst trafikk, du trenger ikke hvilke som helst lesere, og ikke hvilke som helst følgere på SoMe. Du trenger målrettet trafikk hvis du ønsker å tjene penger på online businessen din og du trenger “die hard” følgere for å tjene penger på sosiale medier. Du trenger lesere som er i kjøpe-modus. Det vil si at du trenger trafikk av lesere som ønsker å kjøpe det du selger. Du trenger følgere som har så stor troverdighet til deg (denne må du selvfølgelig fortjene) at de vil kjøpe hva som helst av deg. I denne omgangen skal vi fokusere kun på nettsiden og kommer tilbake til sosiale medier senere.

Å drive en nettsiden og online business generelt tar tid og krefter. Men det finnes verktøy som gjør online business litt lettere.

Så hva skjer hvis du fokuserer kun på å øke trafikk uten å tenke på inntjening? Det som skjer at du har jobbet hardt, fått antall klikk opp, men det er ingen som kjøper. De bruker nettsiden din kun til inspirasjon eller research. Hvorfor? Fordi søkeordene du har brukt, overskriftene og teksten du har skrevet handler ikke om å fange opp de leserne som VIL kjøpe. Gir dette mening? I dette tilfelle må du begynne fra scratch for å øke trafikk med lesere som ønsker å kjøpe.

starte en blogg, tjene penger på blogg, norsk blogger, blogg, tjene penger på nett

Tjen penger mens du sover

Affiliate marketing – passive inntjening – er den letteste måten å starte å tjene penger på. Dette er den minst risikofylte og den minst krevende. Det eneste det kreves er at du bruker SEO, som står for search engine optimisation eller søkemotoroptimalisering. Du skal bruke søkeord som lesere bruker når de skal kjøpe noe. Det finnes flere forskjellige verktøy for å finne søkeord.  Eksempler på kjøpe-søkeord kan være “rød kjole til julebord på budsjett”, “tre stjerners hotell i Roma”, “beste SEO kurs”, “leie feriehus i Spania” etc. Det betyr ikke at du skal skrive disse ordene i slutten av teksten, lenke til leverandøren og vente på penger. Nei, du må gi lesere grunnlag for å klikke seg på lenken. Typiske innlegg der affiliate fungerer veldig bra er :

  • Produktomtaler som hotell, turer, aktiviteter, eller produkter der folk bruker mer tid på å bestemme seg før de kjøper
  • Produkt-sammenligninger som “10 beste tursekker”, “beste støvsuger for tepper” etc.

starte en blogg, tjene penger på blogg, norsk blogger, blogg, tjene penger på nett

Får du til både målrettet trafikk med SEO og riktige affiliate programmer så kan du faktisk ta fri fra nettsiden din mens du jobber med andre sider av din business. Det er derfor Affiliate income heter også passive income, du tjener penger selv om du ikke jobber med akkurat denne delen av businessen. Ønsker du å se eksempel på hvordan affiliate lenker kan plasseres se på mitt reiseinnlegg Storbyferie i Brussel. Alle linkene i innlegget merket med burgunder er affiliates. Når lesere bruker disse lenkene for å booke turer og hotell får jeg provisjon fra turoperatører og hoteller.

Det viktigste du må huske på for å kunne selge med nettsiden er å bruke “komersielle” søkefraser. Og så er det viktig å tenke på at produkter med lav kjøpsrisiko som hotellrom som kan avbestilles er mye lettere å selge enn en coaching-pakke a 10 timer for eksempel.

Skaler businessen for å tjene mer penger med nettsiden

Det jeg mener med skalering er å utvide din online business med produkter. Dette kan være tjenester, fysiske eller digitale produkter. Det viktigste er å velge produkter der du ikke bytter tid for penger og som øker omfanget av din business. Dette kan være e-bøker, guider til forskjellige ting, kurs, challenges, og mye mer. Dette bør være noe du lager en gang og som kan brukes om og om igjen. Produktene skal selvfølgelig oppdateres, men kanskje så sjeldent som en gang i året.

Det finnes to typer produkter – de du kan selge til hvem som helst og de du kan kun selge til trofaste følgere. Det siste er det som forankrer din online business for fremtiden, som gir mest verdi til dine følgere og lesere og det du tjener mest og lengst på. Dette er for eksempel kurs, guider, e-bøker.

Den andre type produkter er type quick fix – Lightroom presets for å bruke på bilder (type bildefilter), midaggsplanlegger, hageplanlegger, sosiale medier-planlegger etc. Dette er ting du har kjøpt en gang og kan bruke resten av livet om du vil, uten å trenge å kjøpe oppfølgende produkt.

starte en blogg, tjene penger på blogg, norsk blogger, blogg, tjene penger på nett

Så ta på deg riktig mindset – “Yes, I can” og lag deg “det store bildet”. Sett deg mål, både langsiktige og kortsiktige, bryt dem ned til måned, uke og dag. Det viktigste er at du starter på prosessen. Veien blir ofte mens du går, men da vet du hva du går mot.

Klikk på pinen hvis du ønsker å lagre den på Pinterest til senere bruk


Spread the love

You may also like

Leave a Comment