3 myter om at du ikke trenger et nettsted for å tjene penger

by Bli synlig på nett
0 comment
Spread the love

Har du laget deg en nettside fordi du vet at du “bør” ha det? Og fordi alle andre grundere gjør det? Men så skjønner du ikke helt hvordan du skal bruke den og lufta går litt ut av ballongen? Her er 3 grunner til at du går glipp av kunder og penger ved å la nettstedet ditt samle støv.

1. Du har fått høre at kundene dine er kun på FB eller IG

Du har kundene dine på FB og IG. Men hva med de som er på YouTube eller på Twitter? De vil jo ikke se alt det flotte du har å tilby hvis du ikke er på de kanalene. Men du kan ikke være på alle kanaler. Da vil du aldri få tid til annet enn å snakke med folk for å opprettholde engasjement og please algoritmene.

Men vet du om ett sted der du kan treffe ALLE kundene dine på en gang? Det er på Google. Og hvis du vil nå alle kundene dine på et sted og ikke spre deg på alle kanaler bør du ha et nettsted. I følge SSB er 90% av befolkningen i alderen 16-79 år bruker internett daglig.

sofapute med ordet "samle" på engelsk som referer til samle kunder på nettstedet

“Alle” er på Google og du bør utnytte det for å få flere kunder og lesere

Et nettsted er et sted der du har statiske nettsider som “Om meg”, “Våre åpningstider” og “Våre priser” for eksempel. I tillegg til statiske sider har du en del der du samler dine artikler som du skriver for eksempel en gang i uken. Du kan lage serie med artikler som du kan publisere i en bestemt rekkefølge eller du kan skrive uavhengige artikler. På nettstedet ditt kan kundene går fra artikkel til artikkel uten å forlate siden, og de kan søke gjennom nettstedet for å finne den artikkelen de leter etter.

Et nettsted med noen artikler om tema du brenner for og som kundene dine trenger, bygger troverdighet og gir kundene verdi, som igjen vil gi dem lyst til å velge din tjeneste og produkt når de har bestemt seg for å kjøpe.

2. Du har fått høre at du trenger kun webinar og landingsside

Det kan stemme at du kan kanskje selge med kun webinar og landingsside. Men det er etter at du har bygget en stor e-postliste ved å kjøre annonser på FB eller IG for å få folk til å se webinaret ditt. Det er ikke det du starter med når du starter din business med mindre du vil betale mye penger i annonsering. Dette er ugunstig metode hvis folk ikke vet hvem du er og du selger et dyrt produkt. Når du selger et dyrere produkt som for eksempel en coaching-pakke vil folk bruke lenger tid på å bestemme seg før de kjøper. De vil gjerne sjekke deg på alle kanalene de kan finne deg. Og hvis du verken har et nettsted med artikler som viser at du kan faget ditt eller SoMe-konto der du deler dine tips med følgerne vil du mest sannsynlig ikke selge noe med webinar.

Tips: Les mitt innlegg om 3 ting du må jobbe med hvis du vil tjene penger på bloggen eller nettstedet

3. Du har fått høre at en nettside er bare en statisk side som ikke fungerer

En nettside er en statisk side og ja, det fungerer dårlig hvis du kun har én side og du vil tjene penger. Men et nettsted er noe annet. En nettside er en del av et nettsted. Hvis du selger kun gjennom fysisk butikk så er en nettside med åpningstider og adresse funger utmerket til din type business. Men skal du selge online må du ha mer kjøtt på beina. Akkurat som du kan ha en nettside med bloggdel for dine artikler, kan du ha en nettside med nettbutikk der du selger dine fysiske produkter. Jo flere relaterte til hverandre artikler og produkter du har jo lettere er det for Google å finne deg.

Jeg kan si det samme om et nettsted som de som sier at du trenger kun webinar og landingsside. Men jeg gjør ikke det, fordi på et eller annet tidspunkt vil du enten trenge alle disse elementene i din business eller bytte noen ut med noen andre.

Men ønsker du organisk vekst og/eller du er i oppstartsfasen er et nettsted noe du bør absolutt vurdere.

Flere måter du kan tjene penger på nettstedet ditt

Jeg skjønner at det kan være vanskelig å forstå hvordan du skal tjene penger på nettstedet, men da har jeg en god nyhet til deg. Det er flere måter du kan tjene penger på ditt nettsted.

Du kan selge dine egne produkter og tjenester. Det kan være fysiske eller digitale produkter.

Du kan selge andres produkter og tjenester – affiliate salg.

Du kan tjene penger på å ha annonser som popper opp så fort noen kommer på nettstedet ditt.

Du kan tjene på sponset innlegg. Sponset innlegg kan være skrevet av deg eller noen andre. Sponset innlegg er som regel et innlegg om et produkt du ikke har testet og du får betalt for å ha innlegget på nettsiden din.

en person sitter på sengen med Mac og kaffekoppen

Det er flere måter du kan selge med nettstedet eller bloggen. Finn den eller de som er riktig for deg

Tenk på nettstedet ditt som et showrom for deg og dine tjenester og produkter. De får alt på et sted og du bygger relasjoner og tillit, men uten at du trenger å være aktiv hver dag, som på SoMe. De som kommer til nettstedet ditt fra Google er de som har søkt etter akkurat det du har å tilby og de som er i allerede riktig mindset.

Så jeg anbefaler deg å børste støvet av ditt nettsted og sette av tid til å pynte på det slik at du kan samle alle kundene dine på et (nett)sted.

For at du skal lettere komme i gang har jeg laget en mal til deg som du kan bruke når du skal skrive nye artikler, slik at du sparer tid og kommer fort i gang.

 


Spread the love

You may also like

Leave a Comment