Hvordan du skal dele samme blogginnlegg flere ganger uten å spamme følgere

by Bli synlig på nett
0 comment
Spread the love

Hva som skal til for at du skal nå så mange som mulig med dine blogginnlegg? I en perfekt verden kunne du og jeg delt blogginnleggene våre på Facebook hver dag. Men verden er langt i fra perfekt, dessverre..

Å dele blogginnlegget på Facebook hver dag er ikke lurt. Dette er fordi Facebook ikke liker å sende folk bort fra plattformen sin fordi da tjener FB mindre penger. Og siden Facebook ikke liker når du gjør det, vil Facebook gjøre noe du ikke liker – redusere synlighet og rekkevidde for innleggene dine der du deler link.

blogginnhold, sosiale medier, følgere på instagram, innhold til instagram, innhold til facebook

Hvorfor du må dele samme innhold flere ganger

Du skal ikke slutte å dele blogginnleggene dine på Facebook. Langt i fra. MEN du må gjøre det på en måte som ikke terger Facebook og som ikke spammer dine følgere. Du må bare gjøre det på en smart måte. Vi er laget slik at vi må se og høre ting opptil flere ganger før det setter seg. I tillegg, pga algoritmene, er det ikke alltid at dine følgere ser dine innlegg. Da må du minne dem om deg og innlegget ditt, men uten å dele linken igjen.

Har du noen ganger stått i kassekø på Kiwi og lest en artikkel på VG? Klart du har gjort det. Så skjer dette: det er din tur til å betale og du lukker mobilen og legger den bort. Så går du eller kjører hjem, pakker ut, lager middag, vasker klar, steller barn eller hva det er du gjør. Så hva har skjedd med artikkelen du sto og leste på Kiwi? Den du måtte lukke fordi det var din tur i kassa? Jo, den er for lengst glemt.

blogginnhold, sosiale medier, lage innhold på instagram, lage innhold på facebook

Slik er det for dine følgere også. De vil jo lese det du har skrevet. Men noen ganger er det FB som ødelegger for deg og noen ganger er det livet. Dette er enda en grunn til at du må dele det samme innholdet flere ganger.

Trenger du flere grunner for hvorfor du bør dele samme innholdet om og om igjen, kan du se min live jeg hadde på Facebook om akkurat det. 

Når du deler blogginnlegget ditt på siden din, får du mye klikk inn? Får du mye synlighet? Jeg kan med 100% sikkerhet si at langt i fra nok.

Hvordan du kan dele blogginnleggene dine uten å spamme dine følgere

Men jeg kan fortelle deg at så lenge du har blogginnlegg, vil du aldri gå tom for ting du kan poste på sosiale medier. Ved at du deler små biter fra innlegget ditt gjør at dine følgere får informasjon på forskjellige måter, og kan også engasjere seg på forskjellige måter. Noen liker bilder, noen liker video og noen liker tekst. Så gi dem det de vil ha.

blide jenter med sosiale medier skilt
Bruk verktøy for å forenkle businessen din

Det er mange som gir ut publiseringsplan for hva og når du skal poste på sosiale medier. Men de fleste av disse retter seg mot de som driver blogg som en bedrift. Det er forslag om å dele kundetilbakemeldinger, produktomtaler, bygge opp mot salg osv. Men hva med deg som ikke selger noen ting, men vil ha synlighet og engasjement rundt blogginnleggene dine? Du får ingen plan og forslag.

Og dette skal bli slutt på nå. Selvfølgelig bør også du få en plan. Jeg har laget en challenge der du skal lære å lage innhold til sosiale medier ved å bruke de blogginnleggene du har. Ved å bruke ETT blogginnlegg kan du lage 5-6 innlegg på Facebook eller Instagram. Er ikke det kult? Og denne måten å resirkulere innleggene dine på kan du bruke på absolutt alle blogginnlegg du har skrevet.

blogginnhold, sosiale medier, lage innhold på instagram, lage innhold på facebook

Challengen vil foregå i en lukket Facebook-gruppe. Vi skal holde på i en uke. Under challengen skal du bruke ditt beste innlegg og jeg skal vise deg hvordan du finner det ved hjelp av Google Analytics. Har du ikke Google Analytics bør du sette dette opp da vi skal bruke det i challengen. Men har du ikke Google Analytics og rekker ikke å ordne det før challengen starter, så er ikke det så farlig.

Hvis du vil:

  • Gjenbruke innhold du allerede har uten å være redd for å spamme dine følgere
  • Aldri stå fast igjen og være fortvilet over hva du skal poste så lenge du allerede har blogginnlegg
  • Ha en plan for deling av dine blogginnlegg i sosiale medier

Da håper jeg du tar utfordringen!

Er du klar til å bruke ca 30 minutter hver dag i 5 dager for å lære deg en delingsplan som du kan bruke for alle dine blogginnlegg? Les tilbakemeldinger fra deltakere og meld deg på før det er for sent.

Er du klar til å forvandle ditt gamle innhold til nye innlegg?


Spread the love

You may also like

Leave a Comment