Gjør bedriften synlig med organisk markedsføring

Design en nettside som konverterer

by Bli synlig på nett
0 comments
Bilde av en nettside på PC

Når små bedrifter vurderer å få laget en nettside, handler det ikke bare om at den skal se bra ut. En god nettside må være designet for å konvertere – det vil si at den aktivt hjelper deg med å nå dine mål, enten det er å få flere kunder, selge produkter eller få flere abonnenter.

Så hva bør du tenke på for å sikre at nettsiden din blir et verktøy for suksess?

1. Tenk alltid på målgruppen din

Det aller viktigste når du skal designe en nettside er å ha målgruppen i tankene fra start til slutt. Dette er de potensielle kundene dine, så hele brukeropplevelsen må være skreddersydd til dem. Spør deg selv:

  • Hva leter de etter på nettsiden din?
  • Hvordan kan du hjelpe dem raskest mulig?
  • Hva vil gi dem tillit til deg og din bedrift?

For småbedrifter som ikke har tid eller kapasitet til å gjøre omfattende undersøkelser, kan en enkel analyse være nok. Se på konkurrentenes nettsider og tenk på hvordan du kan skille deg ut, samtidig som du oppfyller behovet til potensielle kunder.

en potensiell kvinnelig kunde handler online

2. En tydelig handlingsoppfordring (CTA)

En av de største feilene mange små bedrifter gjør er å ikke inkludere tydelige handlingsoppfordringer (Call To Action CTA) på nettsiden. CTA-er er knapper eller lenker som forteller besøkende hva de skal gjøre videre, enten det er å kontakte deg, bestille en tjeneste, eller melde seg på et nyhetsbrev.

Noen tips for effektive CTA-er:

  • Plasser CTA-ene strategisk: Sørg for at de er godt synlige uten at brukeren må scrolle mye for å finne dem.
  • Vær tydelig og konkret: Bruk klare og handlingsrettede ord som «Bestill nå», «Kontakt oss i dag» eller «Få et gratis tilbud».
  • Bruk kontrastfarger: Sørg for at knappene skiller seg ut fra resten av innholdet på siden.

3. Responsivt design er et must

I dag surfer de fleste på mobilen. Derfor må nettsiden din være responsiv, noe som betyr at den tilpasser seg skjermstørrelsen brukeren har. Hvis nettsiden din ser rotete ut eller er vanskelig å bruke på en mobiltelefon, risikerer du at potensielle kunder forsvinner før de rekker å bli kjent med deg.

Et responsivt design er ikke bare viktig for brukeropplevelsen, men også for SEO (søkemotoroptimalisering). Google straffer nettsider som ikke er mobilvennlige, noe som gjør at du kan falle lavere i søkeresultatene. Det aller viktigste er at nettsiden din er responsiv på mobiltelefoner.

responsive nettside på PC, nettbrett og mobiltelefon

4. Hold designet enkelt og ryddig

For små bedrifter er det fristende å fylle nettsiden med så mye informasjon som mulig, spesielt når man vil vise frem alle tjenester og produkter. Men husk: Mindre er mer. Det betyr ikke at du ikke skal vise frem det du selger. Det betyr derimot at du skal vise frem det du selger best og mest og kanskje bruke det du selger minst til å gjøre mersalg.

Et rent, minimalistisk design er mer behagelig for brukerne, og gjør det enklere for dem å finne det de leter etter. Her er noen tips for å holde nettsiden ryddig:

  • Unngå for mye tekst: Fokuser på korte og konsise tekster som går rett til poenget.
  • Bruk luft: Sørg for at det er nok hvitt område (space) rundt elementene på siden. Dette gir en følelse av oversikt og gjør det lettere å navigere.
  • Prioriter visuell hierarki: Sørg for at de viktigste elementene, som CTA-er, bilder og viktige overskrifter, får mest oppmerksomhet.

5. En rask nettside

I en travel hverdag har ingen av oss tid til å vente på en nettside som laster sakte. Faktisk viser studier at du kan miste opptil 40 % av besøkende hvis nettsiden tar mer enn tre sekunder å laste.

For små bedrifter som er avhengig av hver eneste kunde, er hastighet derfor avgjørende. Noen enkle måter å forbedre lastetiden på inkluderer:

  • Optimalisering av bilder: Komprimer bilder uten å miste kvalitet.
  • Minimer bruk av tunge plugins: For mange tredjepartsverktøy kan gjøre nettsiden tregere.
  • Velg en god webhotell-leverandør: Sørg for at du bruker en leverandør som tilbyr rask serverhastighet og god kundesupport.

6. Tillit og troverdighet er nøkkelen

Ingen ønsker å handle eller samarbeide med en bedrift de ikke stoler på. Derfor må du sørge for at nettsiden din bygger tillit fra første øyeblikk. Dette kan du gjøre ved å:

  • Bruke ekte bilder: Unngå generiske arkivbilder. Bruk bilder av deg selv, teamet ditt, kontoret eller produktene dine.
  • Inkludere kundeuttalelser: Positive omtaler fra tidligere kunder kan være gull verdt for å overbevise nye besøkende.
  • Ha tydelig kontaktinformasjon: Sørg for at det er enkelt å komme i kontakt med deg via telefon, e-post eller chat. Jo mer tilgjengelig du er, jo mer troverdig virker du.

7. Test og optimaliser jevnlig

Når nettsiden din er oppe og går, er jobben ikke over. Det er viktig å teste og optimalisere jevnlig for å sikre at den fortsetter å levere resultater. Bruk verktøy som Google Analytics for å få innsikt i hvordan brukerne navigerer på siden, hvor de faller av, og hva som kan forbedres.

A/B-testing er også en effektiv metode for å finne ut hva som fungerer best. Du kan teste alt fra ulike farger på CTA-knappene til plasseringen av elementer for å se hva som gir best resultat.

Å designe en nettside for konvertering krever tid, innsats og en strategi som alltid setter brukeren i fokus. Ved å følge disse tipsene vil du øke sjansene for å få en nettside som ikke bare ser bra ut, men som også fungerer som et effektivt verktøy for å konvertere besøkende til kunder.

Har du ikke tid eller kompetanse til å gjøre dette selv? Jeg hjelper små bedrifter med å lage nettsider som både ser bra ut og konverterer. Ta kontakt med meg for en uforpliktende prat!

You may also like

Leave a Comment