5 lett tilgjengelige måter å finne innhold til bloggen

by Bli synlig på nett
0 comment
Spread the love
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Det er mange ting du må ha koll på når du driver din egen business. Finne innhold til bloggen og sosiale medier er kun en av disse tingene. I dette innlegget vil jeg gi deg 5 enkle tips til ting du kan gjøre når som helst for å finne mer innhold til bloggen. Det beste med disse tipsene er at du skal velge strategisk hva du skal skrive om, du skal bygge god innholds-SEO praksis og at innholdet du vil lage vil bli høystrelevant for dine lesere.

1. Bruk dine egne blogginnlegg

Se på innleggene du allerede har skrevet på bloggen. Hvis du har ett innlegg som får god trafikk velger du dette innlegget for å finne flere temaer å skrive om. Du skal velge ett innlegg som genererer trafikk fordi dette er et tema som leserne dine allerede er interessert i og elsker. Siden du vet at du bør ha mellomtitler og avsnitter i teksten regner jeg med at du har det i blogginnleggene dine.

Og hvis du ikke vet hvorfor du bør ha mellomtitler i blogginnleggene dine så bør du lese mitt innlegg om hvorfor du bør ha mellomtitler i blogginnleggene dine

Det du skal gjøre nå er å få mellomtitler til å tjene deg enda ett formål. Du skal nemlig bruke disse melomtitlene til å å lage flere blogginnlegg. Et eksempel er hvis jeg skal bruke mellomtittelen «Bruk dine egne blogginnlegg» fra dette innleggett og lage et nytt innlegg om hvorfor du skal bruke mellomtitler. Nå jeg som jeg har to innlegg kan jeg koble disse sammen med linker for en god SEO.

Har du ikke mellomtitler i blogginnleggene dine, kan du bruke avsnitt isteden og lage dine nye innlegg med tema du har i avsnittet. Prinsippet for å bruke avsnitter til å utdype et tema er det samme som for mellomtitler.

Får du ikke trafikk til bloggen ennå kan du velge hvilket som helst innlegg, eller innlegget med det tema du synes er morsomt og start med det.

5 lett tilgjengelige måter å finne innhold til bloggen

Vanskelig å finne innhold til bloggen?

2. Brainstorming

Brainstorming kan høres kjedelig ut. Det er mulig at du til og med tenker at «jeg er jo ekspert på området mitt, har masse stoff om tema, og trenger ikke å brainstorme». Men husk at vi skal nå tenke strategisk – for å bygge god SEO og for å gi lesere det de er mest interessert i.

Eksempel: Lisa har et generelt blogginnlegg om magetrening som får god trafikk der hun skriver litt om forskning på magefett, hvorfor man bør trene mage, hvilke helsefordeler det er ved det etc. Hvis hun tar for seg hver tema i dette innlegget og utdyper det kan hun lage mye mer innhold som er relatert for hennes leser. Hun kan skrive ett innlegg om hvilke øvelser som passer for ute- og innetrening. Lisa kan skrive om hvilke matprodukter som er bra å spise når hennes leser skal redusere magefett. Hun kan lage ett innlegg om hvilke utstyr leseren trenger og som passer best i forhold til hvordan leseren liker å trene best (inne/ute, i sal, alene etc). Kanskje Lisa også kan lage et innlegg om klær og utstyr hun anbefaler der hun inkluderer affiliate linker. Når Lisas lesere kjøper gjennom disse linkene får hun provisjon.

Lisa har brukt et veldig populært tema hos hennes lesere og gitt dem masse informasjon om alt de kunne tenke seg når det gjelder magetrening, slik at de har best mulig utgangspunkt for å nå sine mål.

Braninstorming er den mest kreative og enkleste måten å finne innhold til bloggen. Metoden er alltid tilgjengelig. Lag deg et tankekart, et tanketre, punkter eller det som fungerer best for deg.

5 lett tilgjengelige måter å finne innhold til bloggen

Brainstorming er den mest tilgjengelige og «enkleste» måten å finne mer innhold på

3. Google

Gjør et googlesøk med de søkeordene og frasene som leserne dine ville ha brukt om det du skriver om. Se om det dukker opp noen konkurrenter på første side. Ikke gå på annonserte innlegg/ads og ikke på de største kjedebutikkene, men kun de som er dine reelle konkurrenter; andre bloggere. Skumles innleggene og se hva de har gjort – hvor langt det er, hvor godt besvarer de tema, har de bilder eller video? Skriv et bedre innlegg enn det dine konkurrenter har gjort. Se også hvilke mellomtitler de har brukt. Kan du skrive et innlegg basert på tema i disse mellomtitlene? Eller har de gitt deg en ide du ikke har tenkt på før? Og ikke minst, hvordan passer dette tema inn i det du skriver om?

Tips: Les min artikkel om hva dine lesere egentlig tenker når de bruker søkeord og søkefraser 

Husk at du skal aldri kopiere! Du skal kun finne inspirasjon og du skal gi mer verdi til leserne enn det dine konkurrenter har gjort.

Hvordan finne mer innhold til bloggen

Google vil gi deg mange forslag

4. Facebook-grupper

Du kan bruke Facebook på samme måte som Google. Bruk søkefunksjon i grupper i din nisje og søk på «hjelp» og «hvordan». Søk på hvert ord separat, ikke «hjelp + hvordan» samtidig. Når du søker på kun «hjelp» vil du få alle innlegg som inkluderer disse ordene og du vil også se hva folk trenger hjelp med. Kunne du skrevet om noe av dette som passer godt til det du skriver om? Hvis det er et spesifikt tema som går igjen kan du bruke «hjelp+tema» og søke på nytt. Da kan du hente mye informasjon om hva som er utfordringer med akkurat dette tema. Så kan du gjøre den samme prosessen med «hvordan+tema» og skrive blogginnlegg om det.

5 lett tilgjengelige måter å finne innhold til bloggen

5. Video

Har du gått live eller laget en video om et tema kan du bruke videoen til å skrive et blogginnlegg. Dette innlegget jeg skriver nå har det samme innholdet som video jeg har laget for Facebook. Noen liker å se, noen liker å lese og noen liker å høre. Ved å lage innhold i flere formater kan du inkludere flere leser og følgere. Og innholdet har du jo allerede, du må bare få det ned på papiret.

Det samme kan du gjøre med innlegg på sosiale medier. Hvis du har laget flere innlegg om et tema på Instagram eller Facebook kan du samle alt dette i ett blogginnlegg.

Du kan også gjøre det motsatte hvis du har en YouTube-kanal. Har du et blogginnlegg med flere tips innenfor samme tema kan du lage video av det. Du har allerede innholdet men du kan produsere det i et annet format.

Se video som jeg laget til Facebook om akkurat samme tema og med de samme 5 tipsene. (Beklager bakgrunnen i video ?)

Du kan også bruke Instagram til å følge med på dine konkurrenter, se hva de snakker om og hva som engasjerer deres lesere. Siden de er konkurrenter så har dere noen av de samme leserne. Du skal ikke kopiere dine konkurrenter men du skal se hva som engasjerer og ikke, hva leserne og følgerne responderer med, og skrive om disse temaene.

YouTube er åpen for alle og her trenger du ikke konto, mens du må være medlem i de fleste gruppene på FB for å kunne bruke disse og ha bruker på Instagram.


Spread the love
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

You may also like

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

error: Content is protected !!

RELAX. ENJOY.

keep calm
& write us