Slik finner du riktige søkeord for å få mer trafikk til bloggen din

by Bli synlig på nett
0 comment
Spread the love

Du har en blogg eller nettside og du vet at du må bruke søkeord og SEO for å få trafikk. Vi alle vil ha trafikk til innleggene vi skriver. Noen ønsker det fordi det er viktigst å være størst og vise at man har mange besøkende mens de fleste av oss ønsker det fordi våre innlegg skal hjelpe våre lesere med den utfordringer de har.

Da jeg startet min reiseblogg søkte jeg mye på nett og på Facebook etter informasjon om hvordan jeg kunne få trafikk til bloggen. Det finnes mye informasjon om SEO på Engelsk. På norsk er det dessverre ikke mye å skryte av som ikke er rettet mot bedrifter og salg. På FB er det mange grupper der bloggere av ymse slag hjelper hverandre med trafikken – klikke seg inn og ut av innleggene til 100-vis av irrelevante blogginnlegg. What a waist of time.. Men jeg lærte at dette ikke var den måten jeg ønsket å drive trafikk til min blogg på. Jeg fant et bloggerkurs som hjalp meg godt på veien og tok for seg blant annet SEO, og som jeg stadig går tilbake til når det er grøt i hodet.

bloggtrafikk, trafikk til bloggen, søkeord, google, seo, google trafikk, trafikk fra google

Få trafikk til bloggen med riktige søkeord

Det er ikke lett å få riktig trafikk til bloggen og det kan ta tid, men det er mulig. Når du først har lært deg å tenke SEO så blir du ganske kreativ med både overskriftene og teksten som vil gjøre innleggene dine langt i fra kjedelige. Det som er kult med SEO er at innleggene dine jobber for deg – du slipper å skrive nye innlegg hver dag.

Godt optimalisert eldre innlegg kan gi deg god trafikk uten at du trenger å skrive nye innlegg. Så hvis du jobber med en annen side av business og ikke har tid til å skrive nye innlegg anbefaler jeg at du optimaliserer dine gamle. Jeg gjør det selv med jevne mellomrom og bruker denne oppskriften. Bildet under viser at jeg kom fra side 2 til side 1 på en uke for et vanskelig søkeord.

Søkeord, trafikk til bloggen, bloggtrafikk, trafikk til bloggen, søkeord, google, seo, google trafikk, trafikk fra google

Her ser du søkeord “Best time to visit Paris”, søkevolum = 4400 månedlige søkere og min plassering = 9 plass på første side.

Hvordan finne riktige søkeord for å få trafikk til bloggen

Det er flere komponenter i SEO som gjør at du får trafikk til din blogg. Målrettet søkeord er den største og viktigste delen selv om du trenger å bruke de andre komponentene også.

Det er spesielt to ting du skal vurdere nøye når det gjelder valg av søkeord for å få trafikk – søkevolum og vanskelighetsgrad.

Søkevolum

Søkevolum er antall søk et spesifikt ord/frase får i måneden. Ditt målrettet søkeord bør har søkevolum på minimum 200. Og her er poenget:

Hvis ingen søker på søkeordet du har tenkt å bruke så spiller det ingen rolle om du kommer på

side 1 på Google. 

Og tror meg, jeg har gjort denne feilen selv, bare se denne korte video der jeg forteller om akkurat det.

Facebook video “Ikke gjør denne feilen med søkeord”

Andre relevante søkeord kan ha varierende søkevolum men det gjelder litt samme prinsipp som for målrettet søkeord.

google, google trafikk, blogginnlegg, trafikk til bloggen, bloggtrafikk

Vanskelighetsgrad

Vanskelighetsgrad viser hvor vanskelig eller lett det er for din blogg å ranke for ditt målrettet søkeord. Vanskelighetsgraden er avhengig av flere faktorer blant annet styrke/autoritet til din blogg og hvor mye annonsørene er villige til å betale for dette søkeordet.

Styrke/autoritet til din blogg er bygget på bloggs alder, antall inngående linker, spam score til bloggen (jo lavere jo bedre), antall innlegg, antall innlegg som ranker, relevanse mellom egne innlegg og en haug med flere ting som du kan påvirke til en viss grad.

google, google trafikk, blogginnlegg, trafikk til bloggen, bloggtrafikk

Verktøy du kan bruke for å finne søkeord som vil gi trafikk

Det finnes dessverre ingen gode programmer for norske søkeord som ikke koster flesk. Men fortvil ikke, for dette også betyr at de fleste av oss sitter i samme båt. Men disse kan du bruke:

Google Ads – er et gratis verktøy til Google. Den vil vise deg søkevolum og vanskelighetsgrad, og komme med forslag til flere mer eller mindre relevante søkeord. Vanskelighetsgraden her avgjøres av hvor mye annonsøren er villig til å betale for søkeord, og viser blant annet at søkeord “Paris” har en lav vanskelighetsgrad (fordi det er ingen som kjøper annonse for dette søkeord pga akkurat vanskelighetsgraden). Hvis du selv søker på Google på “Paris” så ser du at i tillegg til å å være veldig uspesifikt søkeord vil du også få søk fra engelske artikler.

Ubersuggest– er et gratis verktøy med veldig varierende resultater på norsk. Denne vil vise deg 1 side på Google (dine konkurrenter) og forslag til søkeord med søkevolum for disse forslagene.

Google – viser deg verken søkevolum eller vanskelighetsgrad. Den viser deg derimot forslag til søkefraser folk søker på ved å komme med forslag mens du skriver frasen din (bilde til venstre). I tillegg vil du finne flere forslag helt nederst på siden (bilde til høyre).

Google Search Console – er et gratis verktøy fra Google som du kan bruke hvis du har hatt en blogg eller nettside i hvert fall i noen måneder. GSC gir deg oversikt over de søkeordene som dine lesere bruker når Google viser dem ditt innlegg. Hvis du ikke har disse ordene/frasene inkludert i ditt innlegg, bør du ta de med i innlegget med en gang. Lag deg konto, knyt din blogg og bruk disse søkeordene idag. Dette er den enkleste måte å forbedre dine innlegg på. Det krever ingen research og dette er allerede søkeord som dine lesere bruker.

Starter du nettsiden din nå foreslår jeg at du bruker kombinasjon av Google og ett av gratis verktøyene. Og ønsker du hjelp til å starte kan du vurdere mitt 5-dagers kurs “Start en blogg eller nettside på 5 dager” 

bloggtrafikk, trafikk til bloggen, søkeord, google, seo, google trafikk, trafikk fra google

Jeg bruker et verktøy som heter Keysearch.co* Den er genial til engelske søkeord, og begynner å bli bedre til norske. Jeg finner stadig flere norske søkefraser og bruker de med Google for å sammenligne. Skriver du både på norsk og engelsk kan jeg anbefale Keysearch.co på det varmeste. Dette er også et av de billigste verktøyene på markedet. Ønsker du å sammenligne deg med dine konkurrenter kan du gjøre det her. Dette er et fullverdig SEO verktøy til en billig penge. Jeg har brukt Keysearch.co* til både min reiseblogg og denne bloggen. Ønsker du å prøve dette verktøyet kan du gjøre det gratis i hele 30 dager men med begrenset antall søk hver dag. Klikker du på linken for å prøve Keysearch og senere abonnerer vil jeg få en kommisjon fra Keysearch.co. Det vil ikke koste noe mer for deg om du bruker linken.

Bruk søkeord-verktøy du finner på bloggen for å få mer trafikk

Hvis du blogger på Wordpress.org kan du bruke plugin som heter Yoast. Denne vil hjelpe deg med plassering av søkeord. Noen sverger til plugin mens noen bruker den kun til metabeskrivelse og .xml filer du trenger for å koble din blogg i Google search console. .xml filene er filene som blir gjennomsøkt av Google og er generert av Yoast-plugin i Wordpress.org.

Skriver du på Squarespace eller Kajabi finnes det egen fane som heter SEO der du vil få hjelp til det samme. Personlig bruker jeg ikke Yoast til søkeord fordi plugin hadde en tendens til søkeord-stuffing (du fikk beskjed om at det ikke var nok søkeord i teksten) som gjorde teksten veldig lite leservennlig. Men prøv deg frem og se hvordan det fungerer. Synes du teksten høres fin ut når alt lyser grønt da kan du publisere.

bloggtrafikk, trafikk til bloggen, søkeord, google, seo, google trafikk, trafikk fra google

Hvordan finne søkeord uten verktøy

Hvis du ikke kan investere i et søkeordverktøy kan du sjekke dine konkurrenter. Dette er de bloggene/sidene som ligger på 1 side på Google. Dette bør du gjøre:

  • Åpne nettleser i Inkognito (privat modus)
  • Skriv søkeord du vil bruke
  • Sjekk antall ganger ordet figurerer på nett (Se bildet)

  • Er du fornøyd med søkeordet så sjekker du hvert innlegg som kommer opp nå

Du må se etter søkeordet ditt alle strategiske steder:

  • Overskriften
  • Mellomtitlene
  • Metabeskrivelsen
  • URL
  • Linkene

For å få mest mulig ut av linkene bør teksten her også være strategisk, spesielt hvis du linker mellom dine egne innlegg. Ikke skriv “Vil du lese mer klikk HER”. ” Her” er ikke noe søkeord og forteller ikke Google hvorfor leserne skal klikke her – det viser ingen relevanse.

Slik tenker leseren når hun bruker søkeord

Dette er viktig. Du må sette deg i dine leseres sko. Hva tenker hun når hun søker på “restemat av kylling”, for eksempel? Vil hun vite hvor kyllingen kommer fra, hvordan økologiske kyllinger lever, om kylling er bra for henne? Mulig hun gjør det, men hun søker på “restemat av kylling” og det vil si at hun ønsker å vite hva hun kan lage av kyllingen hun har til overs. Her kan du komme med oppskrifter på lunch eller middag med kyllinglår, kyllingbryst, kyllinggryte, sandwich, suppe etc. Det er viktig å forutse og tenke seg til hva hun ønsker å vite når hun bruker det spesifikke søkeordet. I tillegg kan du lage innlegg om økologiske kyllinger eller alternativer til kylling og linke til innlegget om “restemat av kylling”. Tenker du på leseren vil du dekke både hennes behov ved å svare på akkurat det hun trenger og gi Google beskjed om at ditt innlegg SVARER på leserens behov.

Gratis søkeord sjekkliste til deg 👇🏻


Spread the love

You may also like

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Les mer