5 tips til å få flere lesere uten å bruke penger på annonser

by Bli synlig på nett
2 comments
Spread the love

Du har startet en blogg, har laget kontoer på sosiale medier og har kanskje startet din egen bedrift. Eller du er en hobbyblogger som synes det er gøy å skrive fortellinger og du har et ønske om å få folk til å lese historiene dine. Uansett, så har du mange gode ideer og tar bloggingen på alvor. Som en hobbyblogger jeg en gang var og som bedriftseier jeg er nå, vet jeg, at du har mange hatter på. Du skal sette de store målene, du skal være opptatt av detaljer, og du skal både følge visjonen, men også gjennomføre oppgavene. Og en av oppgavene er markedsføring. Jeg synes markedsføring er utrolig gøy, men også her kreves det en plan, et mål og en strategi.

Sosiale medier kan være gode arena for markedsføring av dine blogginnlegg. Men det er jo ikke bare å dele linken til bloggen din hver dag. Det må gjøres smartere enn så. Du vil ikke terge Facebook og du vil heller ikke spamme dine lesere.

Les mitt innlegg om hvorfor og hvordan du skal dele samme blogginnlegg på sosiale medier flere ganger uten å terge plattformene eller spamme følgerne.

5 ting du må tenke på når du skal markedsføre din blogg uten å bruke penger på annonser

Jeg har spurt 3 superflinke damer, som alle er gode på markedsføring, om de kunne gi deg 3-5 av sine best tips til promotering av blogg og sosiale medier. Gjett om de kunne! Bruk disse tipsene for å nå ut til dine lesere på en enkel måte som ikke koster deg penger.

En blogger holder mobil i hånda for å ta et bilde til Instagram

Du kan få følgere på Instagram uten å betale for annonsering

Instagram

Navn: Silje Stenersen

Hva driver du med: Jeg driver Stenersen Media sammen med søsteren min Maria. Stenersen Media er et digitalt markedsføringsbyrå i Bergen, og vi hjelper i hovedsak bedrifter med Instagram. Du finner oss på @stenersenmedia på Instagram!

Hvordan får du lesere eller følgere uten å bruke penger på annonsering? Noe som er veldig viktig for å bygge publikum på sosiale medier er å poste jevnlig. Spesielt i begynnelsen er det viktig for da kjenner ikke følgerne dine deg. Men hvis du klarer å gi verdi over lengre tid, så kommer fler og fler til å legge merke til dine sosiale medier, og følgertallet ditt vil begynne å vokse. Når du har følgere på sosiale medier (og da referer jeg spesielt til Instagram), så vil du kunne sende dem videre til bloggen din. 

Hva er de 5 mest effektive måter å få lesere til bloggen eller følgere til sosiale media på? 

 1. Bestem deg for hva din nisje er (trening, interiør, mat, økonomi, osv.) 
 2. Gjerne velg 3-5 temaer som du har lyst å poste om, og hold deg til de. Dine tre temaer kan f.eks. være trening, kosthold og mammalivet
 3. Engasjer deg med målgruppen din – lik, kommenter, del andre sine innlegg om samme tema. Når du er raus med andre, så er de ofte rause tilbake!
 4. Post jevnlig. Mange er flinke i 1-2 måneder, men så faller de av lasset. Prøv å poste jevnlig over lengre tid, så vil du se at følgertallet ditt vil vokse 
 5. Bruk hashtag og geotag (lokasjon) på Instagram!
En Mac, en bok, en penn og en mobil som brukes til blogging

Finn målgruppen din og slipp å betale for annonsering

Blogginnlegg

Navn: Jamie Siv Rognstad, Mana Marketing og Brandingrevolusjonen.

Hva driver du med: Jeg inspirerer coacher og eksperter (bloggere kommer da innunder kategorien eksperter) til å bygge en solid og profesjonell business med utgangspunkt i de 9 markedsføringsstrategiene som MÅ være på plass for at businessen skal kunne vokse og stå støtt i markedet. I tillegg lærer jeg bort hvordan du kan bli en pengemagnet ved å finne dine spesielle styrker i forhold til penger, og eliminerer de begrensende overbevisningene og pengeblokkeringene som hindrer deg i å gjøre det. Da kan du tjene, investere, spare og bruke penger og tiltrekke deg de mulighetene for å tjene penger som allerede finnes rundt deg. Jeg bruker Arketypene i alt jeg gjør omtrent, fordi Arketypene er universelle, enkle å forstå og viser deg veien fra utfordring til styrke i livet og businessen.

Jeg underviser i tre typer Arketyper:

De personlige = den miksen av styrken som er DIN, der du fungerer best og den du ER som business
Pengearketypene = hvordan du blir en pengemagnet og kommer i pengeflyt
Branding med arketyper = Branding kommer innenfra, bruk dine spesielle brandingarketyper til å skape et solid brand som står autentisk ut i markedet 

Ønsker du å finne din superpower kan du ta Branding med Arketyper Quizzen

Hva er det viktigste å tenke på når man skal promotere sin blogg? Den aller viktigste og meste grunnleggende markedsføringsstrategien er Målgruppe/Kundeavatar. Er ikke den ordentlig på plass, er alt annet i markedsføring vanskelig. Du kan skape det beste brandet i verden, ha det flotteste kurssystemet og velge verdens kuleste nisje, men har du ikke grep om målgruppa, da er business vanskelig.

Når du blogger er det viktig å skape et brand som skiller seg ut fra mengden av alle andre bloggere. De som skaper et distinkt brand som skiller seg ut lykkes mye bedre enn de som forblir en av mengden. Det å skape et brand handler ikke bare om hvilke farger du har på bloggen og de skrifttypene du velger. Det handler om hele din “appearance”, måten du står ut på, innholdet i det du sier og mener. Brandet ditt er ditt Autentiske “jeg”. Det er viktig at det kommuniseres på samme måte hver gang.

Synlighet er den neste strategien som er viktig for at ditt autentiske brand skal stå ut i markedet. Det vil jo ikke stå ut av seg selv hvis du ikke blogger, poster, deler og viser deg fram. Det er viktig å finne de riktige kanalene for din målgruppe. Der er jo ingen vits å være synlig dersom du er synlig for feil mennesker.

Det er ikke hvor mange følgere du har som er viktig, det er om du har de riktige følgerne. Med 100 riktige følgere kan du få mye mer oppmerksomhet rundt bloggen din  og omsette for mye mer enn om du har 1000 følgere som egentlig ikke er interessert.

starte egen bedrift, blogg, norsk blogger, hvordan starte en blogg, digital markedsføring, sosiale medier, tjene penger på blogg

Lær deg SEO for å få lesere til bloggen fra Google, helt gratis

Mine 5 beste tips til markedsføring av blogginnlegg:

 1. Tenk målgruppe, SEO og bruk Google Analytics til å øke synligheten
 2. Gi innlegget en fengende overskrift.
  Som regel vil jeg si at det er smart å bruke nesten like mye tid på overskriften som på innholdet. Og skriv den tilslutt, når du vet nøyaktig hva blogginnlegget handler om (med mindre du har en strålende idé til heading før du starter). Dette booster synligheten din.
 3. Lag en plan for deling av blogginnleggene dine
  Del den i grupper på sosiale medier der det er lov. Inngå gjerne et samarbeid med folk som deler bloggen din hver gang du har skrevet et nytt innlegg
 4. Tenk nye areaner for synlighet
  Når du kjenner målgruppen din godt, vet du hvor de henger og kanskje befinner de seg i klynger på steder du ikke tidligere har tenkt på å markedsføre bloggen din
 5. Vær konsistent og gidd å si det samme mange ganger
  Husk at når DU er lei av å dele det samme om igjen og om igjen, da først begynner andre å høre og se deg, særlig nye tilskudd til leserne dine. Post om igjen, skap en poste-frekvens som funker (sjekk Google analytics ofte)
En telefon med tekst online marketing, en kopp kaffe, briller og grønn plante

Skriv gode verdifule artikler, lære SEO og bli med i FB-grupper i din nisje for å få gratis trafikk fra lesere

Hvordan få lesere til bloggen uten annonsering

Navn: Anne Bente Hauge – Reiseblogg Favoritt reiser

Du kjenner Anne Bente fra hennes bidrag til innlegg om hvordan du skal skrive engasjerende innlegg selv om du ikke er forfatter.

Er du litt som meg, som driver bloggen din som en hobby og helst vil unngå å bla opp tusenvis av kroner for å få lesere til bloggen? Da skal jeg gi deg 3 tips på hva du kan gjøre som vil gi deg lesere, som er helt gratis. 

1) Bli med i interessegrupper for det temaet du skriver om.

På Facebook finnes det grupper for nesten alle tenkelige og utenkelige tema, så sannsynligheten for at du finner flere grupper med folk som er midt i målgruppen til bloggen din – den er stor. Hvis du ikke allerede er medlem, så be om å bli med i gruppen (eller gruppene). Bli en aktiv deltaker av gruppen, svar på spørsmål og vær på giversiden. Ikke overfall dem med dine blogginnlegg før de har blitt kjent med deg. 

Når folk spør om råd, og du har et blogginnlegg som tar for seg dette – da benytter du sjansen til å dele innlegget. Så må du bare passe på at du deler innlegg som er i tråd med reglene for gruppa. Det er også viktig at du faktisk deltar i gruppa med annet enn blogginnlegg, og at innleggene du deler er relevante og deles for å hjelpe. Deler du kun for å markedsføre deg selv blir det raskt gjennomskuet. 

Fordelen er jo at når du deltar i grupper som har samme tema som din blogg, er sannsynligheten stor for at du også er meget interessert i temaet og vil ha en egeninteresse av å delta i gruppen. 

Jeg har en bobilblogg som har fått hundrevis av lesere av innlegg via interessegrupper for bobilfolk. Det funker fordi innleggene er relevante for gruppen, og gruppens innhold er relevant for meg – fordi jeg har bobil.

2) SEO – skriv søkemotoroptimaliserte tekster

Det er mulig for små blogger å komme høyt opp på Google-søk. De gjeve plassene på førstesiden er ikke reservert for de store nettsidene med mange besøk, men for de som jobber godt med relevant innhold og som kan noen triks om hvordan skrive slik at Google finner bloggen din.

Her er noen tips om hva Google liker:

 • Relevant og godt innhold som gir leseren svar på det de søkte etter. Google liker at leseren blir værende på siden din og ikke forlater den umiddelbart. 
 • Gode titler, mellomtitler, bildetekster og metabeskrivelser inkludert det søkeordet/frasen du vil bruke – dette er viktig!
 • Ulik lengde på artiklene – fra 300 – 4000 ord. 
 • Flere artikler om samme tema, men med ulike vinklinger og lengder. 
 • Videoer – med kobling til YouTube.
 • Relevante inngående lenker fra andre nettsider.
 • Relevante interne lenker som holder leseren lenger på siden din.
 • Responsiv nettside som funker på mobilen!
 • SSL-sertifiserte for siden (https) som viser at du har en sikker side. 

For å jobbe med dette trenger du å være bevisst hvilke søkeord du ønsker å bli funnet på, og lage en strategi for å bruke dette i flere artikler på bloggen din.

VIKTIG! Du trenger ikke å være en teknisk nerd for å få til dette. Du trenger bare å skrive gode artikler og være bevisst på hvordan du skriver dem.

På min reiseblogg Favorittreiser.no som jeg startet i 2017, gikk jeg fra 500 lesere på en måned i juli 2018, til mer enn 5000 lesere juli 2019 – og nesten 90% av disse kommer fra Google. En 10 dobling på ett år. 

Ta dagskurset om “Grunnleggende SEO” og lær på en enkel måte hva du skal jobbe med for å få bloggen din høyt opp på Google.

3) Tålmodighet og kvalitet!

For begge tipsene over trenger du både en god porsjon tålmodighet og du må jobbe med å levere godt innhold som målgruppen din ønsker å lese. Gratis trafikk til bloggen er ingen quick-fiks. Har du dårlig tid er annonsering en bedre løsning.

Ordene Problem med rød strek over og solution under

Identifiser problemet og gi leserne løsning for at de skal fortsette å komme tilbake til bloggen gang på gang

5 viktigste tips til markedsføring av blogginnlegg

For å oppsummere alt disse flinke damene har sagt vil jeg selv trekke frem fem ting som går igjen:

 1. Målgruppe – din ideelle leser. Det er viktig å vite hvem du skriver for. Tenk på om det er en dame eller en mann, aldersgruppe, hva liker de, hvilke utfordringer har de og hva ønsker de av løsninger.
 2. Vær genuin med dine lesere. Enten du er på IG eller på FB for å snakke med dine fremtidige lesere må du gi mer enn du får. Du må være genuint interessert når du svarer, kommenterer og spør. Alt annet er lett å gjennomskue. Bygg relasjoner med dine fremtidige lesere, tilby hjelp og løsninger når de spør om det og om litt vil du få folk som kommer til å elske deg og det du kommer med.
 3. SEO – for IG er det hashtags og geotags, for blogg er det mange ting og komponenter, mens for FB’s algoritmer er det relasjonsbygging, dvs som på IG må du post jevnlig på din profil, men også kommunisere med andre gjennom kommentarer og spørsmål.
 4. Ha en plan for deling av dine artikler. Del bilde fra innlegget på instagram sammen med tilhørende tekst fra innlegget. Del video fra innlegget på facebook. Lag ny 2 pins i tillegg til den som er i innlegget og del det på Pinterest. Del innlegget på facebook.
 5. Kvalitet på innleggene. Skriv enkelt – klarer du å få en 10-åring til å forstå hva du formidler, har du gjort en god jobb. Har du bilder i innlegget skal de være av god kvalitet. Henter du informasjon fra et annet sted, referer med link.

God markedsføringstrategi skaper synlighet og salg. Ønsker du å vite hva du må jobbe med for å øke antall lesere til bloggen din?

Tips: Les mitt innlegg om hvordan du skal bruke søkeord for å få flere lesere


Spread the love

You may also like

2 comments

Mette || Furulunden - hageblogg 11. desember 2019 - 15:03

Veldig bra og nyttig. Selv om jeg har blogget og vært på sosiale medier en stund, så trenger jeg stadig sekunderinger på veien.

Reply
lena.travelletters@gmail.com 11. desember 2019 - 17:15

Hei, Mette! Tusen takk! Det trenger vi alle 🙂 Lærer stadig noe nytt, både av mine medbloggere men også guruer 🙂

Reply

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Les mer